Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,516 $

Terrortámadás történt a legnagyobb isztambuli bíróság épülete előtt, többen megsérültek

Halálos áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

Rendõrök biztosítják a helyszínt egy isztambuli bíróság elõtt elkövetett lövöldözést követõen 2024. február 6-án. A két merénylõvel végeztek a biztonsági erõk, öten megsebesültek. A török belügyminisztérium terrorcselekménynek minõsítette a támadást. MTI/EPA/Berk Ozkan
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az RTL az MTI közlése nyomán számolt be arról, hogy lövöldözés történt a törökországi Isztambul egyik legnagyobb bírósági épülete előtt. A támadásban összesen 6 ember, köztük 3 rendőr sérült meg. A török belügyminisztérium nem sokkal később terrortámadásnak minősítette a lövöldözést, a török biztonsági erők pedig két merénylőt likvidáltak.

A török tárca megosztotta, a lövöldözés késő délelőtt történt: a tájékoztatás szerint egy férfi és egy nő támadást kísérelt meg egy ellenőrzőpont ellen az isztambuli Igazságügyi Palota előtt. A CNN Türk által közzétett felvételek tanúsága szerint az emberek a pánik közepette a bíróság épületébe rohantak. Soron kívül Rosszul lett egy férfi a Balatoni kerékpárúton, mentőhelikoptert riasztottak hozzá

Ali Yerlikaya belügyminiszter hősöknek nevezte a lövöldözésben megsérült rendőröket, a tárca közlése szerint pedig a terrortámadást a DHKP-C nevű szélsőbaloldali csoport követte el. A fegyveres csoportot Törökország mellett több nyugati partnere is terrorszervezetként tartja nyilván, miután a csoport már több merényletet is elkövetett.

Korábban, 2014-ben az Egyesült Államok 3 millió dolláros jutalmat ajánlott fel a csoport vezetőinek elfogásáért. A lövöldözés helyszíne, a caglayani Igazságügyi Palota már nem először vált fegyveres támadás célpontjává: korábban, 2015-ben az épületben található irodájában öltek meg egy ügyészt, akit a DHKP-C terrorszervezet ejtett túszul.