Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Klímatüntetők szakítottak meg több mérkőzést az Italian Openen

Ismételten klímatüntetők zavartak meg egy eseményt.

...svg content...Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MEO
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A szervezők számoltak be arról, hogy klímatüntetők hétfőn két mérkőzést is megszakítottak az Italian Openen: konfettit dobáltak a pályára és a lelátóra ragasztották magukat. Az amerikai Madison Keys és Sorana Cîrstea legjobb 16 között játszott összecsapása félbeszakadt, miután a második játszma közepén tüntetők léptek a pályára.

A narancssárga mellényt viselő tüntetők a játéktérre ültek le, majd a biztonsági személyzet eltávolította őket. Az eseményről készült felvételeken is látszik és hallatszik, hogy a szurkolók nemtetszésüknek adtak hangot, amikor a tüntetők a pályára futottak. Más tüntetők a lelátókhoz ragasztották magukat.

A szervezők közleményükben megosztották, mivel a közönség egy idő után már dühöngött a klímatüntetők akciója miatt, rendőrök és tűzoltók is érkeztek a torna helyszínére.

Ezzel egy időben azonban hasonló események zajlottak a 12-es pályán zajló páros mérkőzésen is, ahol Santiago González és Édouard Roger-Vasselin Marcelo Arévalo és Mate Pavić ellenfele volt.

A tiltakozó csoport, az Ultima Generazione (Utolsó generáció) egy videót tett közzé a közösségi médiában, melyben magára vállalta a tiltakozást, s közölte, „fáradhatatlanul meg akarják ismételni, hogy az éghajlati és társadalmi válság itt van, és hogy minél hamarabb be kell avatkozni”.