Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

Ettől még komoly felkészülést igényel a téli átúszás, amely extrém sportnak minősül.

Szántód, 2020. február 23. Az egyik résztvevõ megkezdi az 1250 méteres távot az 1. Téli Balaton-átúszáson Szántódnál, 2020. február 23-án. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Március második napján, azaz szombaton tartják a 4. Téli Balaton-átúszást. Az esemény, melynek kapcsán fontos információkat osztottak meg a szervezők, reggel 9 órakor kezdődik, a teljes táv Tihany és Szántód között 1250 méteres, ám kisebb szakaszokra is lehet regisztrálni.

 „A Téli Balaton-átúszáson teljes- (1250 m), fél- (625 m) és harmad távon (417 m) való részvétel az úszóknak kvalifikációhoz kötött, ami hamarosan lezárul. A 4. Téli Balaton-átúszáson bővítjük a leúszható távokat a következőkre, melyek felkészülést ugyan igényelnek, de kvalifikációt nem. Ezekre a „mini” távokra a helyszínen is lehet nevezni” – közölték.

A szervezők azt is hozzátették, hogy a hideg- vagy jeges vízi úszás extrém sportnak minősül, komoly felkészülést, stabil hideg adaptációt, biztonságos úszás tudást igényel. A Balaton Tihanynál jelenleg 8,4 fokos, a hétvégén várhatóan tavaszias, 15 fok körüli csúcshőmérsékletek várhatók a térségben.

„Célunk, hogy az átúszáson mindenki jól érezze magát, életre szóló, pozitív élménnyel távozzon, és a legnagyobb biztonságérzettel tudja megúszni a távját. Ennek érdekében az időjárástól függő lehetséges időpont és program módosítást az utolsó pillanatig a fenntartjuk” – fogalmaztak.