Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

53 millió forintnyi telefonszámlát kapott egy férfi, miután hazatért utazásáról

Az érintett felhívta a szolgáltatót, hogy megtudja, mi történhetett, ám közölték vele, hogy a számlát nem tévedésből küldték ki.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy floridai férfi tavaly szeptemberben Svájcban járt a feleségével, de mielőtt útnak indultak volna, erről a szolgáltatójukat is értesítették. A férfi felkeresett egy T-Mobile üzletet, ahol arról tájékoztatták, hogy biztosítva van, a továbbiakban pedig nem firtatta, hogy ez pontosan mit jelent. Így azzal sem foglalkoztak, hány üzenetet küldtek, vagy mennyit telefonáltak, egészen addig, míg haza nem értek. Akkor ugyanis kézhez kaptak egy csekket, amely szerint 143 ezer dollárt (körülbelül 53 millió forint) kellett volna befizetniük.

A férj, aki 30 éve a szolgáltató ügyfele, először azt hitte, hogy csak 143 dollárról van szó (ami még így is nagyjából 53 ezer forintnak felelt volna meg), de hogy kiderüljön, mi történhetett, inkább felhívta az ügyfélszolgálatot. Így fény derült rá, hogy az összeget nem írták el – a tengerentúlon összes 9,3 gigabájt adatforgalmat fogyasztott, ami nem lenne kiemelkedően sok, azonban nemzetközi hívások esetén a díjak a sokszorosukra nőnek. A férfi ezt követően levelet írt a szolgáltatónak, ám nem kapott választ, így megkereste az ABC Action News-t is a történetével. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A hírügynökségnek küldött levélben a következőt írta a T-Mobil: „Ha egy ügyfél olyan régebbi díjcsomaggal rendelkezik, amely nem tartalmazza az adatroamingot, akkor meg kell győződnie arról, hogy adatforgalom esetén repülőgépes üzemmódot és wifit használ, hogy biztos legyen abban, a készülék nem csatlakozik nemzetközi hálózatra”. Napokkal később az összeget mégis jóváírták Remund számláján, így már nem kell aggódnia a 6 számjegyű összeg miatt – írja a 24.hu az ABC Action News cikke alapján.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy azzal hívtak fel egy nőt Angliában, miszerint 100 ezer fontot nyert, ám ő ezt nem hitte el. Azt gondolta, valami csalásról lehet szó, így azzal tette le a telefont: „Köszönöm, de nem érdekel”. Mint mondta, lányainak is beszélt erről, akik azt tanácsolták neki, ne kattintson semmilyen kétes linkre, és a banki adatait se adja meg senkinek, biztosan átverésről van szó. Ám a hölgy valóban megnyerte a fent említett összeget, a People’s Postcode Lottery pedig nem akarta ilyen könnyen feladni.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.