Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

Tagadja a Sándor-palota a Sulyok Tamás köztársasági elnököt ért vádakat

A Sándor-palota által kiadott közlemény szerint az államfő jogi lépéseket fontolgat.

...svg content...Fotó: Sulyok Tamás köztársasági elnök beszédet mond a Borászok Borásza díjátadóján a budapesti New York Palotában 2024. április 27-én. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A köztársasági elnöki hivatal kategorikusan cáfolta Dobrev Klára pártelnök vádjait, miszerint Sulyok Tamás korábbi ügyvédi tevékenysége során szabálytalanságokat követett el.

A Sándor-palota tájékoztatása szerint Sulyok Tamás köztársasági elnök soha nem vett részt törvényellenes szerződés megkötésében, állításuk szerint az államfő ügyvédként mindenkor a jogszabályoknak megfelelően járt el, emiatt pedig nincsen takargatnivalója. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

„Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.”

„Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében.”

„Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja.”

„A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket”, áll a közleményben.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.