Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,052 $

Szuperszonikus sebességre képes drónt teszteltek, teljesen felforgathatja az utasszállítást

1111 kilométer/órás sebességet értek el vele, ám ez még csak a kezdet.

...svg content...illusztráció | unsplash
Tudomány

Bense Róbert

Szerkesztő

Mintegy 16 kilométert tettek meg a Venus Aerospace drónjával, a 2,4 méter hosszú, rakéta alakú eszközt egy repülőgépről juttatták 3657 méteres magasságba, majd kiengedése után beindították a hajtóművét. Habár a tesztfázis során még csak a tolóerő-kapacitásának 80 százalékát használták ki, a jövőben az a céljuk, hogy a jövőben Mach 9-es sebességgel, azaz mintegy 11 000 kilométer/órával is képes legyen repülni a drón.

Andrew Duggleby, a Venus Aerospace technológiai igazgatója és társalapítója elmondta, hogy az első tesztek ígéretesek, és tökéletesen zajlottak, ráadásul költséghatékony lehetőségeket tártak fel vele. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

„A csapat profi módon hajtotta végre a feladatot, és rengeteg adatot tudunk rögzíteni, ami a következő repülésekhez elengedhetetlen lesz” – fogalmazott. Sarah Duggleby, a vállalat vezérigazgatója szerint a technológia új távlatokat nyithat a szuperszonikus repülésben.

A tervek szerint ugyanis olyan lehetőségeket is vizsgálnak, melyek alapján utasszállítóknál is alkalmaznák a technológiát, és bár ehhez hosszú fejlesztési fázisokon keresztül vezet az út, az anyagi támogatás már garantált, ugyanis a Venus Aerospace mögé a DARPA, vagyis az amerikai külügyminisztérium kutatási ügynöksége is beállt.

A grandiózus tervek alapján az új fejlesztés felülmúlhatja az X-15-ös repülőgép rekordját, amely Mach 6,7-es, azaz nagyjából 7274 km/órás sebességet ért el a hatvanas évek végén – ez volt a leggyorsabb földi eszköz, amivel valaha ember repült – közölte az IFL Science.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Beszakadt az úttest egy teherautó alatt Csepelen

Furcsa baleset történt Budapesten, Csepelen, ahol egy beszakadt úttest miatt kell intézkedniük a hatóságoknak.