Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,15 Ft
Euró
384,16 Ft
Font
451,28 Ft
Bitcoin
67,810 $

Sztrájkra készülnek a Lufthansa földi kiszolgálói, ismét káosz fog uralkodni a légiközlekedésben

A Deutsche Lufthansa földi kiszolgálói szerdán egynapos sztrájkot tartanak, hogy megkapják a 9,5 százalékos béremelést, ezzel azonban folytatódik az utazási káosz, ráadásul a nyári szezon közepén.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Már eddig is több ezer járat törlésére kényszerítette a sok sztrájk és a munkaerőhiány a légitársaságokat, köztük a Lufthansát, ám most úgy tűnik, folytatódik a negatív széria.

Mint ismert, a repülőtereken az elmúlt időszakban gyakran uralkodott káosz, az emberek hosszú órákon át vártak kígyózó sorokban járataikra, ráadásul a koronavírus-járvány utáni nagy újranyitás sem egészen úgy sült el, ahogyan azt tervezték a légitársaságok. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

A Reuters arról számolt be, hogy a Lufthansa földi kiszolgálói szerdára sztrájkot hirdettek, hogy kicsikarják a légitársaságból a 9,5 százalékos béremelést, ám a sztrájk miatt további járattörlések és késések várhatók szerdán, tekintettel arra, hogy a munkabeszüntetés kulcsfontosságú munkakörökben dolgozókat érint.

A Lufthansa azonban úgy véli, hogy a sztrájk „érthetetlen”, és garantáltan nagy terhet ró majd az utasokra, illetve a személyzetre. A munkabeszüntetés a német repülőtereket, köztük Frankfurtot, Düsseldorfot és Berlint érinti.

A Verdi szakszervezet júniusban 9,5 százalékos béremelést követelt, ami legalább 350 euró pluszt jelentene közel 20 ezer dolgozónak, akik egyre jobban érzik az inflációt, a repülőtereken uralkodó munkaerőhiány miatt pedig sokkal többet kelle dolgozniuk.

Habár a Lufthansa havi 150 eurós emelést ajánlott az év hátralevő részére, valamint további 100 eurós emelést 2023 elejétől, s a pénzügyi eredményektől függően opcionális további 2 százalékos emelést 2023 közepétől, a Verdi elutasította az ajánlatot arra hivatkozva, hogy még ez sem elegendő a szárnyaló infláció ellensúlyozására, mely Németországban júniusban elérte a 8,2 százalékot.

Megint besült Észak-Korea kémműholdjának fellövése, felrobbant a rakéta

Nem sokkal azután, hogy Észak-Korea fellőtte a következő kémműholdját, újabb gondok akadtak vele.

Kisteherautónak és egy kamionnak ütközött egy motoros Gödöllőnél

Egyelőre nem tudni, milyen állapotban van a motoros, aki Gödöllőnél szenvedett balesetet, miután két járműnek is nekiment.