Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az iskolákban

Korábban is volt szó a tilalom bevezetéséről, most pedig kiderült, mikortól lép életbe.

...svg content...Fotó: Unsplash/Gaelle Marcel
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tomáš Drucker oktatásügyi miniszter az Expres rádió műsorában beszélt arról, hogy betiltják a mobiltelefonok használatát az iskolákban. A miniszter leszögezte, nem a digitális technológia kizárása a cél, hanem annak átgondolt és értelmes felhasználása.

A Paraméter azt írja, a javaslat szerint a teljes tilalom az 1-3. évfolyamra vonatkozik majd, tehát a tanítás és a szünetek ideje alatt, illetve az iskola területén belül nem használhatják majd mobiljaikat. A 4. évfolyamtól a tilalom alól kivételt jelent majd, ha az állami oktatási program megköveteli a mobiltelefon használatát. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A 6. évfolyamtól pedig további kivételt határoznak meg: a tanár engedélyezheti a mobil szükség szerinti használatát. Drucker ismertette a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adatait, melyek szerint a gyermekek bizonyítottan rosszabb eredményeket érnek el, illetve nehezebben tudnak koncentrálni, ha az iskolában ellenőrizetlenül használhatják a mobiljukat.

Végezetül elárulta, a tervezet szerint 2025. január 1-től léphet életbe a mobiltelefonokra vonatkozó tilalom a szlovákiai iskolákban, hozzátéve, hogy a minisztérium már megkezdte a javaslat kidolgozását, ám a törvény még nem került elfogadásra.