18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Szívszorító részletek a halálos gödi vonatbalesetről: egy idős házaspár hunyt el

83 éves mozgássérült feleségét próbálta kimenteni a 90 éves sofőr, ám végül mindketten életüket vesztették.

...svg content...Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Baleset

Borbély Fanni

Szerkesztő

Friss és szívszorító részletek láttak napvilágot a gödi vasúti átjáróban történt tragikus balesetről: a Blikk információi szerint a két áldozat egy házaspár volt, egy 83 éves mozgássérült hölgy és 90 éves férje. Az idős házaspár mindenszentek délutánján ült autóba, a sofőr pedig a 90 éves férfi volt.

Az autó azonban lerobbant a Dunakeszi és Göd közötti vasúti átjáróban, épp a két sínpár között. Miután az idős sofőr nem tudta sem elindítani, sem elmozdítani az autót, megpróbálta kihúzni az autóból az utasülésen rekedt, mozgássérült, 83 éves feleségét, ám ekkor már késő volt.

A vonat belecsalódott az autóba, s mindketten a helyszínen életüket vesztették. A lap információi szerint a gödiek igyekeznek elkerülni a vasúti átjárót, melyet „halálátjárónak” neveznek, s korábban több ember is életét vesztette ezen a helyszínen.

A gödi N. László, aki szemtanúja volt a tragédiának, úgy emlékezett vissza, szerda délután 17 óra 29 perckor már sötét volt, ekkor tartott hazafelé autóval az idős házaspár. A sofőr ugyan a szabad jelzésen haladt át, mégis egy végzetes hibát vétett:

„Az öreg Marutiban nem volt elég lendület, ráadásul a vezetője észrevette, hogy a sínekre hajtva a forgalommal szemben halad, ezért sebességet váltott, vissza akart tolatni, de az autó lefulladt. Ekkor már tilosat jelzett a lámpa, a sorompó is lezárult. Ő is észlelte a vonatot, megpróbálta eltolni a kocsit, majd kisegíteni az utasát. Később tudtuk meg, a mozgássérült felesége ült a kocsiban. Egy hölgy, aki utána érkezett az átjáróhoz, kiabált neki, hogy menjen onnan, jön a vonat, de az idős férfi azt felelte, megoldja… Visszaült a felesége mellé, nem mozdult mellőle. Nem lehetett odamenni, mert ha valaki segít, azt is elgázolja a szerelvény. Szörnyű, de ez így volt megírva.”

A baleset helyszíne mellett lakó Szabó Katalin a lapnak nyilatkozva elárulta, nagyon megrázták a történtek, s ahogy ő fogalmazott:

„Amíg élek, nem felejtem el azt a hangot, amikor a mozdony belecsapódott az autóba, majd azt a nagy, nehéz csendet.”

Úgy folytatta, a vonat mintegy 120 méterre, egészen az ő házukig tolta a roncsot. Egy másik szomszéd arról beszélt, hogy az volt a legrosszabb, hogy mindenki tehetetlen volt, mert nem lehetett segíteni ebben a helyzetben. Azt is elárulta, rengeteg halálos baleset és gázolás történt már a vasúti átjáróban. Visszaemlékezett, történt egy olyan tragikus baleset is, amikor 5 fiatal autója rekedt a síneken, s csak egyiküknek sikerült kiugrania, a többiek szörnyethaltak.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.