Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,02 Ft
Euró
393,85 Ft
Font
457,29 Ft
Bitcoin
66,124 $

Szingapúrban jövő héten elkezdik a korlátozások feloldását

A Délkelet-Ázsia Monacójának tartott szigetország hatóságai bejelentették, hogy nemsokára enyhíteni fognak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szigorításokon.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az egészségügyi miniszter úgy fogalmazott, eljött az ideje korlátozások lazításának, mivel jelentősen visszaesett az új COVID-19 fertőzöttek száma.

„Miközben mindnyájan kivesszük a saját részünket a védekezésből és betartjuk az óvintézkedéseket, az elmúlt hónapban szignifikáns csökkenést tapasztaltunk a járvány közösségi terjedésében.” Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

mondta a vezető politikus.

„Ez nem azt jelenti, hogy túl vagyunk az egészen. Még mindig lehetnek felderítetlen esetek és ha nem leszünk továbbra is óvatosak, bármelyik pillanatban újabb gócpontok alakulhatnak ki. Oda kell figyelnünk arra, milyen módon lazítunk a szabályozásokon, fontos lesz biztosítékokat is felállítanunk azért, hogy ha valami rosszul sülne el, vissza tudjunk térni a korábbi stratégiánkhoz” – összegezte a miniszter.

Az új rendelkezések alapján a vállalatoknak és alkalmazottjaiknak egy sokkal szigorúbb követelményrendszernek kell megfelelniük, amely minimalizálja a fertőzés terjedését. Ehhez hozzátartozik a túlórák csökkentése, a munkahelyi távolságtartás és a maszkok viselése.

Május 5-től kezdődően engedélyezik a lakosoknak a nyilvános helyeken és gyalogutakon való sportolást, azonban a játszóterek, az edzőtermek, az uszodák és a klubházak továbbra is zárva tartanak majd.

Május 12-én újrakezdhetik a termelést az élelmiszeripari üzemek, kinyithatnak a fodrászszalonok, a mosodák és ismét munkába állhatnak az ételhordó szolgáltatásban dolgozók.

Az enyhítések jó hírrel szolgálhatnak a motorsport rajongói számára is. Az eredetileg szeptember 18-20. között megrendezendő Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat minden bizonnyal meg fogják tartani, mivel addigra a járvány a szakértők szerint jócskán csillapodhat. Egyelőre esélyes az esemény zártkapus lebonyolítása, de az is lehet, hogy addigra a társadalmi távolságtartás szabályait érvényesítve beengedhetik a szurkolókat. Ezekről a nyáron születhet döntés.

Érdekes statisztikákról írtunk következő cikkünkben:

https://liner.hu/mely-orszagokban-gyogyultak-ki-a-legtobben-a-covid-19-bol/