Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Sziget Fesztivál: Szívesen belesnél kulisszák mögé? Itt a lehetőség!

Önkénteseket keresnek a szervezők.

...svg content...Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, idén sem marad el a nyár egyik legnagyobb eseménye, a Sziget Fesztivál: a szervezők már rengeteg fellépőt bejelentettek, többek között olyan sztárok érkeznek idén a fesztiválra, mint az Oasis első nagylemezével turnézó Liam Gallagher, Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, és Janelle Monáe.

De nem csupán külföldi előadók érkeznek, hazai művészek is gondoskodnak majd a kiváló hangulatról. Az egyik magyar előadó pedig az elsöprően népszerű Azahriah lesz. 2022-ben mutatkozott be a Sziget közönségének Azahriah, koncertjével meghódítva a hazai és nemzetközi közönséget, idén pedig „minden elképzelhető extrával megspékelt” fellépést ígér.

Akit pedig érdekel a koncertek és fesztiválok világa, kíváncsi, hogy néz ki a Sziget már a nyitás előtt, részese szeretne lenni egy nagy fesztivál összetett „gépezetének”, már jelentkezhet a Fesztivál Önkéntes Központ programjába.

A Fesztivál Önkéntes Központ (FÖK) idén már tizenkettedik alkalommal várja az önkéntesek jelentkezését, akik a segítségükkel hozzájárulnak a Sziget és megannyi más hazai fesztivál, arénás koncert megvalósításához. Az önkéntesek napi néhány órányi munkával hozzájárulhatnak egy nagy fesztivál és további kulturális rendezvények lebonyolításához, cserébe a fennmaradó időben élvezhetik a fesztivál programjait és szállásra és ebédre sem lesz gondjuk.

„Az összes rendezvényünkre mindig nagy az érdeklődés, de minden évben a Szigeten gyűlik össze a legnagyobb önkéntes közösség. Külön öröm számunkra, hogy a hazai csapatot nagy létszámú külföldi önkéntes tábor is erősíti” – mondta Nagy Réka, a Fesztivál Önkéntes Központ ügyvezetője. Elmondása szerint az önkéntes program egyik legnagyobb erőssége a sokszínűség, amely a náluk tevékenykedő önkéntesek és a rendezvények terén egyaránt megmutatkozik.

Aki nem bír várni a Szigetig, vagy egy kisebb rendezvényen próbálná ki magát először, megannyi egyéb rendezvény közül is válogathat az idei szezon során, köztük számos vidéki ismert fesztivál és budapesti nagykoncert is jó alkalom lehet az önkéntességre. Az idei év során minden eddiginél több rendezvényen van jelen a Fesztivál Önkéntes Központ , így a repertoár meghaladja a 40 eseményt, és a lista folyamatosan bővül. Lehetőség van továbbá egyetemi szakmai gyakorlat és Iskolai Közösségi Szolgálati órák teljesítésére is. Jelentkezést az alábbi oldalon lehet leadni az idei Sziget Fesztiválra, de további lehetőségek is várják az érdeklődőket:

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Élőben adja a tv a Real Madrid utolsó bajnoki meccsét

A Real Madrid bajnokként léphet pályára szombat este, amit élőben ad a televízió, majd jön a Dortmund elleni döntő a Bajnokok Ligájában.