Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Szerdán végleg bezár a Kálvária téri Shell-benzinkút

Már februárban hivatalossá vált, most pedig az is kiderült, mikor kezdődnek a bontási munkálatok.

...svg content...Fotó: Unsplash/Marc Rentschler
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Józsefvárosi Önkormányzat még februárban jelentette be, hogy véglegesen megszűnik a Kálvária téri benzinkút. Pikó András polgármester akkori bejegyzésében megosztotta, a benzinkút helyére új fákat terveznek telepíteni, továbbá parkolóhelyeket kívánnak létesíteni.

Most pedig az önkormányzat honlapján tettek közzé egy friss közleményt az ügyben, melyben megosztották, május 29-én, szerdán bezár a Kálvária téri Shell-benzinkút, a kútoszlopokat leszerelik, a töltőállomást pedig lebontják, majd megkezdődhet a terület rendezése. Soron kívül Nyomozást indított a rendőrség a Vígszínházban történt baleset ügyében

A bezárással egyidőben a terület lezárása és mobilkerítésssel való körbekerítése is megtörténik, ez azonban nem fogja érintetni a szervizút forgalmát. A közleményben megjegyezték, a bezárást követő napokban a megmaradt üzemanyag kiszivattyúzása és elszállítása miatt várhatóan 3-4 órára a szervizút lezárására kell számítani.

A tervek szerint a kútoszlopok leszerelése június 4-én történik meg, míg a benzinkút épületének és a tetőnek a bontási munkálatai a június 10-i héten kezdődnek, ami a szervizút és a parkolósáv lezárásával fog járni. Ezen műveletek várhatóan körülbelül 3 hetet fognak igénybe venni.

Július 1-jétől aztán megkezdődik a kútterület alatti tartályok eltávolítása, s elszállítása, ami várhatóan 2 hétig fog tartani. A közleményből az is kiderült, a tartályok kiemelése után következnek a felszíni munkák: a zajvédő fal bontása, az útpálya helyreállítása, a parkolók kialakítása és a zöldfelület előkészítése. Megjegyezték, ezekre a folyamatokra várhatóan 7 hetet érdemes számolni, ezzel párhuzamosan pedig megkezdődik a zöldfelület kialakításának tervezése.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.