Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Egy szendvics miatt üvöltött egy szolnoki buszsofőr egy autista gyermekkel

A gyermek ennek következtében pánikrohamot kapott.

Fotó: Depositphotos
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportál, a szoljon.hu értesülései szerint egy szolnoki buszvezető kiabálni kezdett egy 14 éves autista fiúval, amiért a gyermek egy becsomagolt szendvicset vitt fel a járatra. A gyermek édesanyjával utazott, aki bár jelezte a buszvezetőnek, hogy gyermeke autista, a sofőr továbbra is kiabált, aminek következtében a gyermek pánikrohamot kapott.

Az anya elmondása szerint a buszvezető a „Ne menjél fel kajával!” felkiáltással fogadta a felszálló gyermeket és édesanyját, ez idő alatt pedig az anya az ingyenes utazásra jogosító kártyát kereste. A gyermek a kiabálástól ledermedt. Az anya elmondása szerint miután nem gondolták, hogy ez nekik szólt, továbbmentek, majd a sofőr ezt követően még egyszer rákiabált. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Az anya ekkor jelezte a sofőrnek, hogy gyermeke autista, majd megkérte, ne kiabáljon, ettől a fiú ugyanis megretten. A sofőr erre az anya elmondása szerint durva hangnemben közölte, nem üvöltött, csak szólt, hogy nem vigyék fel az ételt a buszra.

Az anya végül emelt hangon szólt vissza a sofőrnek ismét, hogy ne kiabáljon, mert a gyereke autista, ám ekkorra a gyermek már olyan állapotba került, hogy hátra sem mert menni, azonnal leült a busz közepénél, és nem sikerült megnyugtatni. Az anya szerint a gyermeknek Tourett-szindrómája is van, ami egy pánikreakcióként jelentkező akaratlan mozgás, a buszon pedig bele is ütött a saját homlokába.

Végül azonban nem szálltak le a buszról, mert az anya elmondása szerint attól félt, hogy egy másik sofőr is így bánik majd vele. A portál megkereste az ügyben a Volánbuszt is, mely válaszában jelezte, az üzletszabályzatuk szerint az autóbuszon tilos fagylaltozni, ételt és italt fogyasztani és csomagolatlan vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni, tartózkodni.