Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Óriási erővel oltják a hatalmas hulladéktüzet Szemenyénél

Már közel 10 vízsugárral oltják a tüzet Szemenye község határában, órák óta zajlanak a munkálatok a helyszínen.

Fotó: Unsplash/fabian jones
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

A Katasztrófavédelem azt írja, már kilenc vízsugárral oltják a tüzet Szemenye község határában a műanyag hulladékot feldolgozó üzemben. Ötezer négyzetméternyi területen ég a négy-öt méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék.

A kiadott közlemény szerint a tűzoltás irányítását átvette a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattól. A művelethez Szombathelyről, Sárvárról, Körmendről, Zalaegerszegről, Ajkáról, Keszthelyről, Vasvárról, Hosszúperesztegről és Kámról is indítottak gépjárműfecskendőket, illetve különleges szereket. Győrből még úton van az oltáshoz szükséges por-hab konténer.

A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a normálistól eltérő értékeket Kám településen, és szaghatás sem tapasztalható. A következő méréseket Egervölgy településen fogják elvégezni.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.