Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Szabálytalanul előzött, három ember halálát okozta egy nógrádi férfi

Börtönbe kerülhet a felelőtlen férfi.

Fotó: Depositphotos
Baleset

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint akár 3 év 6 hónap börtönt is kaphat az a nógrádi férfi, aki szabálytalan előzésével három ember halálát okozta. A vádirat szerint a férfi 2023. június 18-án, 18 órakor Balassagyarmat felől Őrhalom irányába tartott autójával, majd egy balra ívelő útkanyarulat előtt egy másik autó előzésébe kezdett.

Az úttest két oldalát sűrű, összefüggő, fás, bokros növényzet határolta, ami miatt az út nem volt kellő távolságban belátható, ám a férfi ennek ellenére is megkezdte az előzési manővert. Ekkor a kanyarban szemből felbukkant egy autó, melynek sofőrje azonnal az útpadkára kormányozta autóját, a nógrádi férfi pedig szintén jobbra rántotta a kormányt, ám autójának hátsó része nekiütközött a szemből érkezőnek. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

A vádlott az ütközést követően megállt, a szemből érkező gépkocsi viszont irányíthatatlanul átsodródott a másik forgalmi sávba, ahol összeütközött a vádlott által megelőzött autóval. Az ütközés után a szemből érkező jármű végül az oldalára borulva állt meg, míg a Balassagyarmat felől érkező autó a tetejére borulva a vízelvezető árokba került.

A baleset következtében a megelőzött sofőr és két utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt, a szemből érkező gépkocsi vezetője pedig több súlyos sérülést szenvedett. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabását és a közúti járművezetéstől végleges hatállyal történő eltiltást, valamint a másfél milliós bűnügyi költségek megtérítését indítványozta.

Arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, az ügyészség 3 év 6 hónap szabadságvesztést és 6 év járművezetéstől eltiltást indítványozott. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.