Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

Ezentúl már nem csak Teslákat lehet tölteni a hazai Superchargerekkel

A Tesla friss bejelentésének nagyon sokan fognak örülni!

Fotó: Depositphotos
Technológia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Tesla pénteken jelentette be, hogy december 8-tól 6 töltőállomás, valamint 68 önálló Supercharger is megnyílik más elektromos autók számára Magyarországon. A közlemény szerint ezzel létrejön a legnagyobb nagyteljesítményű töltőhálózat, mely az országban minden elektromos autót kiszolgál.

A Supercharger-töltők 2021 novembere óta nem Tesla járművekkel is használhatók. A Tesla folyamatosan további új helyszíneken és országokban teremti meg ezt a lehetőséget, hogy ezáltal is felgyorsítsák a világ átállását a fenntartható energiaforrásokra. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

A Tesla ma már több mint 50 000 Supercharger töltőállomással rendelkezik világszerte. A megjelölt Supercharger-töltőállomások pedig mostantól elérhetők a megjelölt országokban élő, nem Tesla elektromos járműveket vezetők számára a Tesla alkalmazásban (4.2.3-as vagy újabb verzió) keresztül.

A Tesla-tulajdonosok természetesen továbbra is használhatják ezeket az állomásokat, ahogyan eddig is. A Tesla közleményében rámutatott, mindig szemük előtt lebegett az a cél, hogy a Supercharger-hálózatot megnyissák a nem Tesla típusú elektromos autók számára is, és ezzel több sofőrt ösztönözzenek arra, hogy elektromos autóra váltsanak.

Minél több ügyfél veheti igénybe a Supercharger-hálózatot, annál gyorsabban terjedhet el az elektromos autók használata: céljuk, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek és mielőbb hasznosítsák azokat, folytatva hálózatuk erőteljes bővítését, hogy a Tesla és a nem Tesla-tulajdonosokat is mielőbb világszerte üdvözölhessenek minden Supercharger töltőállomáson.