Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,621 $

A magyar köztársasági elnök nem vesz részt a keleti NATO-országok találkozóján

A Bukaresti Kilencek rigai találkozója Sulyok Tamás nélkül zajlik.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az Euractiv a lett elnöki hivatal közlésére hivatkozva számolt be arról, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök nem vesz részt a Bukaresti Kilencek keddi rigai csúcstalálkozóján.

A NATO keleti szárnyát tömörítő (Lengyelország, Románia, Bulgária, Csehország, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia és Szlovákia) rigai csúcstalálkozó közös nyilatkozat elfogadása nélkül ér véget, amire már 2015 óta nem volt példa. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A beszámoló szerint a csúcsértekezleten a rigai nagykövet képviseli Magyarországot, nyilatkozatot pedig a lett, a román és a lengyel elnök ír alá. Egyelőre nem derült ki, hogy Sulyok tamás köztársasági elnök miért döntött úgy, hogy nem vesz részt a találkozón.

Sajtóértesülések szerint Magyarországot ki akarják zárni a Bukaresti Kilencek megbeszéléseiről, amiért az Orbán-kormány folyamatosan blokkolja az ukránok megsegítésére irányuló javaslatokat. A Financial Times szerint „sok országnak már elfogyott a türelme”.

Ennyi idejük maradt a jelölteknek leszedniük a választási plakátokat

Hamarosan minden pártnak le kell szednie a választási plakátjait, amit törvény ír elő, kezdve a meghatározott idővel, ami rendelkezésükre áll ehhez.