Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Megérkezett a köztársasági elnök levele, nemet mondott Karsai Dánielnek

Kiderült, mit válaszolt Karsai Dániel kegyelmi kérvényére Sulyok Tamás.

...svg content...Fotó: YouTube/ATV Magyarország
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint arról már beszámoltunk, az ALS nevű halálos betegségben szenvedő, az eutanáziáért küzdő Karsai Dániel korábban kegyelmi kéréssel fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, aki körülbelül két hete otthonában látogatta meg az alkotmányjogászt. Karsai ápolója szerint több mint fél órán át beszélgettek, amely meghitt és jó hangulatban telt.

Az alkotmányjogász igazán örült a találkozásnak, megtisztelőnek tartotta. „Az államfő biztosította őt arról, hogy emberileg mellette áll” – mondta az ápoló, aki szerint Sulyok Tamás arról is beszélt, hogy Karsai Dánielnek a kegyelemi jogkörről szóló kérvényét is mérlegelni fogja, és erről a közeljövőben írásos választ ad.

Most pedig a 444 a Karsai Dániel Facebook-oldalán megjelent bejegyzésre hivatkozva azt írja, az államfő levele megérkezett, amelyből kiderül, hogy Sulyok Tamás nemet mondott az alkotmányjogásznak. „Köztársasági elnöki kegyelem: nincs” – írta a közösségi oldalon közzétett posztban Karsai, aki a köztársasági elnök érvelésének legfontosabb pontjait is idézte.

Az így szól: „A köztársasági elnök szerint ez a lépés elvonná az Országgyűlés jogalkotói és a bíróságok ítélkező hatáskörét. A kegyelmi jogkör ilyen gyakorlása továbbá ellentétben lenne ezen hatáskör különleges, utólagos és egyedi jellegével. Végezetül, az elnök úr szerint egy ilyen nyilatkozat arra bátoríthat embereket, hogy elkövessék az öngyilkosságban való közreműködés bűncselekményét”.

Karsai Dániel ehhez annyit fűzött hozzá: már azt is nagyra értékeli, hogy egy állami vezetőtől érdemi választ kapott, ugyanakkor az elnök úr álláspontjával nem ért egyet, „de azt légből kapottnak nevezni nem lehet”. Karsai szerint egy ilyen nyilatkozat megtétele nem vonná el a kegyelem egyedi jellegét, mert minden ügyet önállóan lehetne és kell vizsgálni. Úgy véli, nem megfelelő érv az Országgyűlés és a bíróságok hatáskör elvonása sem, „ugyanis Alaptörvénybe ütköző elítélést a köztársasági elnök megsemmisíthet”.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Listán azok a repülőutak, ahol a legnagyobb eséllyel kell turbulenciával számolni

A 2023-as utazási adatokat elemezve állapították meg, várhatóan melyek lesznek idén azok a repülőutak, ahol nagy eséllyel tapasztalhatnak az utasok turbulenciát.