Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,40 Ft
Euró
393,86 Ft
Font
459,89 Ft
Bitcoin
62,385 $

Sorra húzhatják le a rolót a vendéglátósok

A helyzet még rosszabb, mint a koronavírus idején.

Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint leginkább a kisvállalkozások vannak kitéve a rezsikrízisnek, melyek gyakorlatilag sorra jelentik be, hogy bevételeikből nem tudják fedezni a megugró költségeket.

„Ez a realitás, tragikus a helyzet. Nemcsak a kisvállalkozásokat, a nagyokat is nyomasztja az áremelkedés, mert nagyobb alapterületen, nagyobb kapacitás mellett több vagy nagyobb energiafelhasználó berendezés van” – mondta az Indexnek Kovács. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

Mint elmondta, lényegében minden olyan vendéglátóegységet, ahol konyhát is üzemeltetnek, nagyon súlyosan érinti a mostani helyzet, így az éttermek mellett a pékségek és a cukrászdák számára is rendkívül nehéz lesz a túlélés.

Kovács szerint ugyan kitartó és elszánt a vendéglátós társadalom, az elmúlt években így is ezrével zártak be. Míg 2019-ben 51 ezer vendéglátóhely üzemelt az országban, addig ez a szám ma már csupán 48 ezer, és további csökkenés várható.

„Azért nehezebb a mostani helyzet, mert a járványügyi korlátozások idején a vásárlóerő nem csökkent, nyaranta láthattuk, hogy robbanásszerű igény volt a vendéglátásra, a terasznyitás idején is tömve voltak a vendéglátóhelyek” – emlékeztetett Kovács László.