Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Kiderült, a streaming platformok közül melyek törlik a legtöbb tartalmat

Főként azon sorozatokat vették le a műsorról, amelyek egynél több évadot nem éltek meg, és/vagy már jó hosszú ideje szerepeltek a kínálatban.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Variety Intelligence Platform (VIP+) és a Luminate közös adatelemzése által kiderült, az online tartalomszolgáltatók közül mely platformok törlik a legtöbb tartalmat, ami a nézőket is érinti, hiszen emiatt sokaknak búcsút kell inteniük a kedvenc filmjeiknek és sorozataiknak.

Ennek megállapításához a 2020. és 2023. augusztus 8. között online feltöltött, illetve törölt tartalmakat monitorozták, amely által arra jutottak, a főbb streaming szolgáltatók (Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max, Apple TV+, Peacock, Paramount+) összesített átlagos törlési aránya 12,2% volt a vizsgált időszakban. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Kiemelték, a Warner Bros. Discovery tulajdonában lévő Max (korábban HBO Max) számolt le a legradikálisabban a saját műsoraival, összesen 26,9%-os arányban töröltek tartalmakat. A nagy arányú selejtezés oka az HBO Max és a Warner Bros. Discovery 2022-ben lezárult fúziójában keresendő – írja az economx.hu a Variety beszámolója alapján.

Megjegyzik, a költségcsökkentés érdekében többek között gyerekműsorok sorát selejtezték le, ám a tisztogatást az HBO saját gyártású sorozatai sem úszták meg. A korábban igen népszerű Westworld-öt például négy évad után, 2022 novemberében „kapcsolták le.”

A Netflix az említett időszakban ehhez képest mindössze 10,2%-os törlési rátával dolgozott. Ugyanakkor a streaming oldal évről-évre csökkenti ezt az arányt, megóvva a tartalmakat. Míg a legalacsonyabb törlési arány a vizsgált platformok közül az Apple TV-re volt jellemző, mindössze 4,9%.

Hozzáteszik, a jelentés mindemellett azt az összefüggést is feltárta, hogy a streaming platformok többnyire azokat a sorozatokat vették le a műsorról, amelyek egynél több évadot nem éltek meg, és/vagy már jó hosszú ideje szerepeltek a kínálatban.