Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,44 Ft
Euró
392,16 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,988 $

Síelők ütköztek össze az Alacsony-Tátrában, egyikük rengeteg vért vesztett

A 23 éves fiatal belehalhatott volna a nagy vérveszteségbe, ha nem síel arra épp egy orvos.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Paraméter a Noviny.sk beszámolójára hivatkozva azt írja, egy 23 éves magyar síelő megpróbálta elkerülni, hogy másokkal ütközzön, de ennek ellenére súlyos balesetet szenvedett Jasnánál, az Alacsony-Tátrában. Ezt követően Peter Húska hegyi mentő és társai érkeztek a helyszínre segítséget nyújtani.

Ott a földön fekve találták a sérültet, mellette egy lengyel orvossal, aki teljesen véletlenül épp tanúja volt a balesetnek. Mint kiderült, a fiatal síelőnek esés közben mély sebe keletkezett, amit a legnagyobb valószínűség szerint a síléce éle okozott. Emiatt sok vért vesztett, az orvos viszont improvizálni tudott egy nyomókötést a lábán. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Gyanús volt ugyanis, hogy a síelő ütőere is megsérült, így elvérezhetett volna, ha épp nincs ott a segítség. A cikk szerint egy szakaszon a hegyi mentők hozták a sérültet, míg el nem jutottak vele olyan helyre, ahol a mentőhelikopter le tudott szállni. Végül Liptószentmiklósra szállították kórházba, az állapota ekkor már stabil volt.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a hét elején lezuhant egy Agusta A119 Koala típusú helikopter egy kanadai síterep fölött, amelynek következtében legkevesebb három ember vesztette életét, s többen megsebesültek. A rendelkezésre álló információk szerint a halálos áldozatok olasz állampolgárok (dél-tiroliak) voltak, és a sérültek között is vannak olaszok.

Az incidens egészen pontosan Brit Columbia tartományban, Terrace településtől északra történt, ám azt egyelőre nem tudni, pontosan hányan tartózkodtak a fedélzeten. Az is kérdéses, mi okozhatta a balesetet, azt viszont a hatóságok megerősítették, hogy négyen válságos állapotban kerültek kórházba.