Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,48 Ft
Euró
393,95 Ft
Font
460,01 Ft
Bitcoin
61,906 $

Sebészeti robot okozta egy nő halálát, a gyászoló férj pert indított a gyártó ellen

Eddig csak a filmekben láthattunk hasonlót, most azonban úgy tűnik, a rémálom valósággá vált.

Fotó: Unsplash/Marcel Scholte
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A WFLA-TV számolt be arról, hogy horrorfilmbe illő tragédia történt egy műtét közben: a beszámoló szerint az orvosok egy sebészeti robot segítségével hajtották végre beavatkozást egy floridai nőnél, akinek vastagbélrákja volt. A sebészeti robot megégette a nő vékonybelét, majd további beavatkozásokat hajtott végre, a nő pedig végül életét vesztette.

A portál értesülései szerint Sandra Sultzer 2021 szeptemberében a Baptist Health Boca Raton Regionális Kórházban esett át a Da Vinci sebészeti robot által elvégzett beavatkozáson, amikor az eszköz véletlenül lyukat égetett a vékonybelébe. Ezt követően komplikációk merültek fel, s utókezeléseket is végeztek, ám Sultzer 2022 februárjában elhunyt. Soron kívül Márciusban érkezik a katonák megemelt illetménye

Férje, Harvey Sultzer februárban pert indított a sebészeti robot gyártója ellen, mondván, a nő halála „az elszenvedett sérülések közvetlen és közvetlen következménye volt”. A gyászoló férj kártérítést követel a sebészeti robot gyártójától, az Intuitive Surgical, Inc. vállalattól, melynek háza táján nemrég a szövetségi gyógyszerhatóság is vizsgálódott a robottal végzett műtétek során elszenvedett sérülések miatt.

A WFLA-TV beszámolója szerint az FDA megvizsgálta azokat a korábbi jelentéseket, melyek szerint a sebészeti robot egy fémdarabján lévő „kis gumiköpenyben” repedések voltak, melyek „lehetővé tették, hogy az elektromosság kiszökjön, belső égési sérüléseket okozva”.

Elon Musk beperelte az OpenAI-t és annak vezérigazgatóját "árulás" miatt

A techguru azt állítja, hogy Sam Altman és az OpenAI elárulta a ChatGPT gyártójának alapítói céljait, miszerint a profitszerzés helyett az emberiség javát szolgálja.