Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,644 $

Sok a kérdőjel a helikopter-balesetben elhunyt volt chilei elnök halála körül

Egyelőre sok a kérdőjel Sebastian Pinera halála körül, aki egy helikopter-balesetben vesztette életét, állítólag ő vezette a gépet.

Fotó: EPA/AILEN DIAZ
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Sebastian Pinera, Chile korábbi elnökét 74 évesen érte utol a halál, tragikus módon, ugyanis helikopter-balesetben vesztette életét. Emiatt gyászba borult az ország, ahol sokan szerették, és két cikluson át vezette azt. Egyre több latin-amerikai vezető, vezető politikus fejezi ki részvétét a volt elnök halála miatt.

Ami hivatalos információ, az az, hogy a korábbi elnök nem élte túl a balesetet, amikor három másik társával egy tóba zuhant az ország déli részén. A mentőszolgálat megtalálta Pinerát, de már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen halottnak nyilvánították, míg a másik három utas túlélte a katasztrofális incidenst. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Emiatt valószínűleg minden fontos kérdésre választ kaphatnak a hatóságok annak kapcsán, hogy pontosan mi is történt. A Reuters két forrása azt mondta, az ex-elnök vezette a gépet, de ezt a hatóságok egyelőre nem erősítették meg, ahogyan a helikopter célállomását sem. Gyakorlott pilótának számított Pinera, gyakran töltötte a nyarakat a baleset helyszínének környékén, mialatt rendszeresen vezette a saját helikopterét.

A történtek után Gabriel Boric jelenlegi elnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, és megkezdődtek az előkészületek a pénteken tartandó állami temetésre. A volt elnök holttestét a Lago Ranco névre keresztelt város közelében található tóból emelték ki. Többek között arról is híres volt, hogy ő felügyelte 2010-ben az Atacama-sivatag alatt rekedt 33 bányász mentését, amiből globális médiaszenzáció lett, és pár esztendővel később filmet forgattak róla.