Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Putyin szerint már idén harckészültségbe helyezhetik pusztító interkontinentális rakétájukat

Oroszország április 20-án tesztelte először élesben a Sarmatot.

MTI/EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A Sarmat interkontinentális ballisztikus rakétát sikeresen tesztelték, az első ilyen ICBM-rendszer pedig már az év végén harckészültségbe lép” – mondta az orosz államfő a katonai felsőoktatási intézmények végzőseivel tartott találkozóján.

A Voyevoda rakétarendszerhez képest a Sarmat jóval modernebb és sokoldalúbb, szakértők becslése szerint pedig akár egy 10 tonnás, több töltetes MIRV robbanófejet is képes lehet eljuttatni a világ bármely pontjára. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Sarmat-ot a Roszkozmoszhoz tartozó Makejev Állami Rakétaközpontban fejlesztették ki, és a Krasmash vállalatnál gyártják. Az áprilisi tesztet pedig az arhangelszki régióban található pleszecki űrrepülőtéren vitték véghez.

A tesztkilövés az interkontinentális ballisztikus rakéta összes tervezett tulajdonságát tekintve sikeresen zajlott. Most a Krasznojarszki területen lévő Uzsur rakétaalakulat készül felfegyverezni előretolt ezredét a legmodernebb orosz ballisztikus rendszerrel.

Az elnök emellett azt is megjegyezte, hogy az orosz alakulatok megkezdték az S-500-as korszerű légvédelmi és ballisztikus rakétavédelmi rendszerek átvételét – számolt be róla az orosz TASZSZ hírügynökség.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.