Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,42 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
65,105 $

Újabb információk láttak napvilágot a Samsung okosgyűrűje kapcsán

Az eszköz jelen állás szerint három színben, illetve több méretben is kapható lesz.

Fotó: Samsung
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, a pletykák szerint a Samsung évek óta fejleszti okosgyűrűjét, ám idén januárban, a Galaxy S24 okostelefonok leleplezése után a dél-koreai cég hivatalosan is bejelentette, hogy készül a Galaxy Ring. A viselhető kütyüről akkor még nem sok információ látott napvilágot, de Barcelonában február 26-án kezdetét vette a 2024-es MWC szakkiállítás, ahol a gyártó nemcsak a Galaxy Fit3 fitneszkarkötőt mutatta be, de ismét előkerült a gyűrű, amiről immár jó minőségű képek is érkeztek (azok ezen a linken keresztül érhetők el).

Túl sok konkrétumot nem árultak el az eszköz kapcsán, azonban The Verge újságírója közelebbről is szemügyre vehette a Galaxy Ring egy prototípusát, ami jelen állás szerint három színben (ezüst, fekete, arany), illetve S és XL közötti méretekben lesz kapható. De a Samsung egyelőre azt sem részletezte, pontosan milyen szenzorok kerülnek majd a gyűrűbe, ugyanakkor az már valószínűsíthető, hogy az apró kütyü alvásmonitorozásra is képes lesz.

Méghozzá a szívritmus, a mozgás és a légzés alapján – teszik hozzá. Mindemellett fény derült arra is, hogy a gyűrűt a Natural Cycles-szel együttműködve fejleszti a Samsung, így várhatóan a menstruáció és a termékenység nyomonkövetése is ott lesz az elérhető funkciók között. Továbbá a Galaxy Ring hozzájárul majd egy új, a Samsung Health alkalmazásban idén bevezetésre kerülő mérés, a My Vitality Score kialakításában, ami az alvás minőségén, a mozgáson, a nyugalmi pulzusszámon és a szívritmus változásán alapul.

Ezen funkciót pedig idén még a Galaxy Watch6 okosórák is megkapják, viszont csak azok számára lesz elérhető, akik valamelyik Galaxy S24 telefonnal párosítják az eszközt – jegyzik meg a cikkben. Illetve úgy tudni, hogy az okosgyűrű része lesz egy nagyobb ökoszisztémának, ahol több eszközből (pl. okosóra, okostelefon) érkező információk alapján kaphatunk átfogóbb és pontosabb képet az egészségünkről, és szükség esetén segítséget abban, hogyan tudunk azon javítani.

Mindezek után már csak egy kérdés maradt, mégpedig az, hogy a Galaxy Ring mikor, hol és milyen áron kerül forgalomba, ám ezekről jelenleg nincs hivatalos információ. A 24.hu azt gyanítja, hogy a Samsung az idei hajlítható kijelzős telefonokkal (Galaxy Fold6 és Flip6) párhuzamosan dobja piacra az okosgyűrűt, így leghamarabb valamikor a nyáron tudunk majd meg ennél többet az eszközről. De korábban arról is beszámoltunk, hogy sok idős ember életét könnyítheti majd meg a Samsung fejlesztése, az EX1.

Újra emelkedésnek indult a magyarok egyik kedvenc termékének az ára

A hazai tejpiac újabb áremelkedést tapasztal, miközben a trappista sajt ára is növekszik.