Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,872 $

A Samsung gödi akkumulátorgyára leáll éjszakára

Túl hangos a gyár, így éjszakánként nem működhet.

Fotó: MTI/Mónus Márton
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Index értesülései szerint a Samsung éjszakára leállítja a gödi akkumulátorgyár működését, mivel nem sikerült elfogadható szintre csökkenteni a zajhatást.

A portál szemlézte a Pest Vármegyei Kormányhivatal által pénteken kiadott környezetvédelmi határozatot, melyben a kormányhivatal az éjszakai működés felfüggesztésére szólította fel a Samsung SDI Zrt-t.

A határozatban megállapításra került, hogy a korábbi zajcsökkentő intézkedésektől függetlenül továbbra is túl hangosak a gyárüzem hűtőtornya és kazánházai. Ennek okán este 10 és reggel 6 óra között a gyárüzem nem működhet.

A portál megjegyzi, ezzel a Samsung napi nyolc órányi termelési időtől esik el. A Samsung még 2017-ben 1,2 milliárd eurós beruházás keretében fejlesztette a gödi gyárkomplexumot, miután pedig tavaly befejeződtek a munkálatok, az üzem havi szinten mintegy 6 millió akkumulátort gyárt le.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.