Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Aggasztó hírek érkeztek a Samsung Galaxy S25 kapcsán

Noha csak nemrég mutatkozott be az S24-sorozat, máris érkeznek az utóddal kapcsolatos első hírek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Rami Al-zayat
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

A Samsung mindössze néhány hónappal ezelőtt mutatta be idei csúcskészülékeit, ám iparági források máris elhozták az első pletykákat a Samsung chipstratégiájával kapcsolatban. A jelentések szerint a Samsung a sorozat összes modelljében egységesítheti az Exynos chipek használatát, ami hatással lehet a teljesítményre, különösen a prémium kategóriás Ultra változat esetében.

A jelenlegi Galaxy S24 sorozatban Qualcomm és Exynos processzorok keveréke található, a magasabb kategóriás S24 Ultra azonban nem meglepő módon az előbbivel büszkélkedhet. A bennfentes információk ugyanakkor arra utalnak, hogy a következő generáció esetében egységes megközelítést alkalmaznak majd, és az Exynos chip fogja hajtani az S25, S25 Plus és S25 Ultra modelleket is. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

A SamMobile értesülései szerint a stratégia összhangban lenne a Samsung azon terveivel, hogy racionalizálja a chipsetek használatát. A technológiai óriás így a hírek szerint 2025-ben kizárólag a Galaxy Z széria esetében fontolgatja a Qualcomm chipek használatát, míg a Galaxy A sorozatban modelltől függően az Exynos vagy MediaTek processzorok kombinációja jöhet szóba.

A Samsung fejlesztőcsapatai állítólag átszervezés alatt állnak, a cél pedig nem más, mint az Exynos chipek teljesítményének növelése. Ezen erőfeszítések ellenére sokan továbbra is szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy az Exynos chipek képesek-e a Qualcomm kínálatának hatékonyságát és teljesítményét elérni vagy felülmúlni.

A múltat tekintve ugyanis az Exynos processzorok rendre elmaradtak a Qualcomm társaiktól, ami aggodalomra adhat okot a Galaxy S25 Ultra sikerességével kapcsolatban. A 2025-ös bemutatóig azonban még bőséges idő áll rendelkezésre a fejlesztésekre és javításokra, így az sem kizárt, hogy a Samsung valami nagy dologgal rukkol majd elő.