Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Jelentős magyarországi terjeszkedésbe kezdett egy román futárcég

A Románia egyik vezető csomagkézbesítő cégeként ismert Sameday futárszolgálat jelentős mértékben növelte magyarországi infrastruktúráját a Sprinter futárszolgálat felvásárlásával.

...svg content...Fotó: Facebook/Sameday Magyarország
Európa

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A romániai székhelyű Sameday futárszolgálat, amely főképp az Easybox csomagautomaták üzemeltetőjeként ismert, 60 százalékkal erősítheti magyarországi pozícióit a Sprinter futárszolgálat felvásárlásával. A Sprinter, amely több mint 25 éve van jelen a magyar piacon, 450 hazai átvételi ponttal rendelkezik, amelyek mostantól a Sameday működését fogják támogatni.

A felvásárlás, amely a hatósági jóváhagyást követően zárul le, lehetővé teszi, hogy a Sameday átvételi pontjainak száma a három országban – Romániában, Bulgáriában és Magyarországon – hatezerre emelkedjen. A tranzakció anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

Lucian Baltaru, a Sameday Group vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat továbbra is terjeszkedni kíván az Easyboxok és a hagyományos átvételi pontok számának növelésével, valamint új shop-in-shop rendszerek bevezetésével, amelyek elősegíthetik az online kereskedelem fejlődését a régióban.

A tavaly 95 millió csomagot kézbesítő cégcsoport idén több mint 60 millió euró értékű beruházást tervez, amelynek felét az átvevőhálózat bővítésére, másik felét pedig technológiai fejlesztésekre fordítja, írja a VG.

A Sprinter alkalmazottai és alvállalkozói a felvásárlás után is folytathatják tevékenységüket a Sameday csoporton belül, biztosítva a folyamatosságot és a megszokott szolgáltatások elérhetőségét az ügyfelek számára.