Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,04 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
54,397 $

Ryan Gosling közelgő filmjében a nagy sztárok halálmegvető bátorságú dublőrét alakítja

A színész munkásságát ismerve újabb kasszasiker van a láthatáron.

Fotó: MTI/EPA/Javier Etxezarreta
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

Minden műfajban szereti kipróbálni magát Ryan Gosling, ennek jegyében legközelebb nem csupán sokszor megcsodált romantikus és drámai énjét állítja csatasorba, hanem akcióhősként is remekel.

A kaszkadőrben a nagy sztárok halálmegvető bátorságú dublőrét alakítja, aki vásárra viszi a bőrét helyettük a veszélyes jelenetekben. Örök statisztából azonban kénytelen főhőssé válni, amikor egy filmforgatás során valódi nagyszabású bűnesemény kellős közepébe csöppen. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Az előzetes alapján úgy tűnik, hogy A kaszkadőr új korszakot nyit az akciófilmek történetében, ami nem is csoda, hiszen a John Wick-filmekkel berobbant David Leitch exkaszkadőr a rendező. Leitchnek nem volt nehéz dolga Goslinggal, aki komoly akciófilmes múltra tekinthet vissza.

Nem ma kezdte

Gosling egy dán művészfilmesnek, Nicolas Vinding Refnnek köszönhetően ismerkedett meg a gyors ütések és csonttörő autós borulások világával: Drive – Gázt! című Oscar-jelölt és 79 egyéb díjjal kitüntetett közös filmjük maradandó élményt nyújt.

Az akciófilmbe oltott lélektani drámát újabb közös szárnyalás követte: a Csak Isten bocsáthat meg című bosszúhadjáratban Gosling a bangkoki alvilágot tizedelte meg váltogatott módszerekkel, bíbor és lila neonok megvilágításában, amivel a film kiérdemelte a paradox, de találó „színes noir” minősítést.

Ilyen merész és kétségbeesett gyakorlatok után Gosling már jól tudja, főszerephez jutott kaszkadőrként hogyan kell stílusosan kiesni az ablakon és megértő mosollyal szöget ütni valakinek a fejébe – derült ki a UIP-Dunafilm közleményéből.