Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Emberek százait evakuálták egy indonéziai vulkán kitörése miatt

Indonézia Észak-Sulawesi tartományában legkevesebb 800 ember evakuáltak, miután többször is kitört az ismert Ruang vulkán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Joel Filipe
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Ruang névre keresztelt vulkán napok óta lávát és hamufelhőt okád magából, ami miatt emberek százait kellett evakuálni. Egy nagyon aktív vulkánról beszélünk, ami kedd óta több mint háromszor tört ki. A hatóságok végül a megnövekedett aktivitást követően úgy döntöttek, a második legmagasabb fokozatra emelik a riasztás szintjét.

A kitörés miatt földrengések is keletkeztek, majd a hegy 1,8 kilométer magasan forró felhőt bocsátott ki magából. A hivatalos tájékoztatás szerint ki kell üríteni a szigetet, mert további kitörések várhatóak. A krátertől számított négy kilométeres körzetben már semmilyen tevékenységet nem lehet végezni. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A CNA a cikkében azt írja, a szigeten mintegy 838 lakos él, akiknek többségét már kimenekítették, és a közeli Tagulandang szigetre vitték őket. A helyzet súlyos, a hatóságok pedig folyamatosan kézben tartják azt, már amennyire az jelenleg lehetséges.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.