Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Robbantásos merényletet követtek el egy Fülöp-szigeteki egyetem tornatermében

Többen életüket vesztették a robbantásos merényletbe, amit egy Fülöp-szigeteki egyetem tornatermében hajtottak végre.

Fotó: Unsplash/JC Gellidon
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Eddig legkevesebb három ember haláláról tudni, akiken már nem lehetett segíteni. Legalább hét sebesültről jelentettek vasárnap, ami után a hatóságok ellepték a helyszínt, és jelenleg is ott tartózkodnak.

Vasárnap követték el a robbantásos merényletet egy misén a felkelők sújtotta Fülöp-szigetek déli részén. A robbanás az ország legnagyobb muszlim városában, Marawiban, a Mindanao Állami Egyetem tornatermében tartott mise alatt történt. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Egyelőre vizsgálják a körülményeket, az sem kizárt, hogy gránátot dobtak a tömegbe. Hirtelen káosz lett úrrá a helyszínen, mindenki menekülni kezdett, de rögtön tudni lehetett, hogy nagy a baj.

Fotó EPABUTUAN PIO

A CNA azt írja, 2017 májusában helyi fegyveresek terroristákkal kiegészülve elfoglalták Marawit. A több száz fegyveres öt hónapon át harcolt a hadsereggel, ami több mint 1000 halálos áldozatot követelt, majd visszaszerezték a várost.

Jelenleg azt is vizsgálják, hogy a pénteken végrehajtott légicsapásnak köze van-e a mostani robbantáshoz. A hadsereg pénteken 11 fegyverest ölt meg a légicsapásban Mindanaón, ami után lehetséges, hogy a felkelők megtorlást rendeztek.

Fotó EPAPGLDS PIO