Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Reagált a rendőrség a nyíregyházi kórházban történt halálesetekre, megszólalt egy hozzátartozó is

Az egyik elhunyt kismama édesanyja elmondta, ha bebizonyosodik, hogy a kórház hibázott, beperelik őket kártérítésért.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, tavaly novemberben két napon belül két kismama is életét vesztette a nyíregyházi kórházban. Az intézmény kommunikációs vezetője úgy fogalmazott, régóta nem volt anyai halálozás az osztályukon, így az eset nagyon megrázta a betegek életéért küzdő kollégákat, illetve a többi dolgozót is, egyúttal részvétét fejezte ki az érintett hozzátartozók felé. Majd arról érkezett hír, hogy miután az egyik elhunyt kismama férje feljelentést tett felesége halálának ügyében, a rendőrség nyomozást indított.

A kórház akkori közlése szerint nem ugyanaz a kezelőorvos és ügyeletes csapat végezte a két kismama kórházi ellátását, s a két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a belső vizsgálat. Most a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére azt közölte, hogy foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény miatt folytatnak büntetőeljárást, ám a nyomozásra való tekintettel nem adhatnak bővebb tájékoztatást az ügyről. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A lap úgy tudja, hogy jelenleg egy igazságügyi orvosszakértői vélemény elkészültére várnak, ami alapján el lehet dönteni, hogy a nő halálával összefüggésben az orvosok hibáztak-e. Az egyik elhunyt kismama édesanyja szerint a laboreredmények miatt a várandósság 33. hetében császármetszést hajtottak végre a lányán. Véleménye szerint a terhességi toxémia miatt addig sem kellett volna várni, s a férj hiába jelezte, hogy baj van, az orvosok nem cselekedtek azonnal.

A kismama keringése a szülés után összeomlott, majd fél nappal később elhunyt, három héttel később az újfehértói temetőben vettek tőle végső búcsút szerettei. A gyászoló édesanya elmondta, ha bebizonyosodik, hogy a kórház hibázott, beperelik őket kártérítésért. Jól tudja, hogy a lányát már semmi nem hozhatja vissza, de szeretné, ha az unokái anyagi biztonságban cseperednének fel. Egy jogász a lapnak azt is elmondta, halál esetén foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.