Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,23 Ft
Euró
393,16 Ft
Font
456,41 Ft
Bitcoin
66,084 $

Halmozza a rekordokat az MCC, már 2600 diák tanul náluk

Az MCC jelenleg 15 magyarországi, kilenc külhoni és egy európai, azaz összesen 25 helyszínen nyújt képzést. 

Fotó: Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) fõigazgatója beszédet mond A szabályozott piacok jövõje a geopolitikai káoszban címmel tartott konferencián Budapesten 2022. október 12-én. Az úgynevezett szabályozott piacokról, a szabályozott iparágak területén végzett tevékenységekrõl szervezett elsõ alkalommal nemzetközi konferenciát a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) a fõvárosban. MTI/Soós Lajos
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Soha annyi diák nem tanult még a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC), mint a 2022-ban indult tanévben. Az intézmény megannyi szakmai programmal, külföldi tanulmányúttal és ösztöndíj-lehetőséggel járult hozzá az itt tanuló diákok fejlődéséhez, világlátásuk szélesítéséhez – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Az összefoglalóban azt írták, hogy a 26 éves múltra visszatekintő MCC mára Magyarország legnagyobb, a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, „több tudományterületen is magas szintű képzést nyújtó” intézménye lett, amelyben rekordszámú, 6100 diák tehetséggondozása zajlik. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Az MCC képzései egyénre szabottak, ingyenesek, az intézmény az általános iskolás kortól egészen az egyetemi korosztályig, sőt még utána is várja a tehetséges fiatalokat PhD és posztdoktori képzésekkel. Hangsúlyozták, az MCC kiemelten figyel arra, hogy minden tehetséges magyar fiatal számára biztosítsa a stabil szakmai hátteret – származástól, nemtől, lakóhelytől és anyagi helyzettől függetlenül.

Az MCC jelenleg 15 magyarországi, kilenc külhoni és egy európai, azaz összesen 25 helyszínen nyújt képzést. 

A rendezvények tekintetében is kiemelkedően zárták az évet

Az intézmény célja: „tevőlegesen közreműködni a tehetséges, széles látókörű, nyelveket beszélő, nemzetközi tapasztalatokkal felvértezett, patrióta nemzedék formálásában” – írták. 

A közlemény szerint szeptemberben elindult az MCC Plusz Program, amelynek célja még több kiemelkedően tehetséges diák és az MCC képzései iránt érdeklődők bevonása a közösség életébe. Novemberben pedig megnyitotta kapuit Brüsszelben az MCC legújabb képzési központját – tették hozzá.

Az MCC fontosnak tartja, hogy nemzetközi és hazai konferenciákat, vitafórumokat szervezzen, ezekkel a demokratikus párbeszéd előmozdításában, a konstruktív közéleti viták alakításában vállal szerepet – hangsúlyozták.

A rendezvények tekintetében is kiemelkedően zárták az évet: több mint ötszáz budapesti, háromszáz vidéki és számos külhoni, illetve külföldi rendezvényre került sor.

A tehetséggondozás mellett az MCC a könyvkiadásra is nagy hangsúlyt fektet

Az MCC Press eddig 56 könyvet adott ki magyar és nemzetközileg elismert szerzőktől. Jelenleg 45 kötet áll előkészület alatt, többek között Henry Kissinger legújabb könyve, Roger Scruton életműsorozata, Daniel Yergin Új térkép című munkája, Norman Stone-tól A második világháború rövid története, valamint Sohrab Ahmari, Rodney Stark, Steven E. Koonin, Peter Thiel, Yoram Hazony és mások munkái – olvasható a közleményben.

Az MCC számos ösztöndíjjal támogatja a diákokat abban, hogy külföldi tapasztalatot szerezzenek. Az ösztöndíjaknak köszönhetően az idén mintegy háromszáz MCC-s diáknak nyílt lehetősége arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon, illetve külföldi tanulmányúton vegyen részt. 

A tehetséggondozó intézmény a tervek szerint a következő években Kárpát-medence-szerte 35 magyarlakta településen teszi elérhetővé ingyenes programjait. Ezt követően 3500 általános iskolás, 4000 középiskolás, 1500 egyetemista és 500, további programokban részt vevő fiatal számára nyújt majd fejlődési lehetőséget. Tehát mintegy 10 ezer hallgató vehet részt az MCC programjaiban – írták.

(MTI)