Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

Rekord forgalmat és nyereséget ünnepel a Hermès, gigaprémiumot kapnak az alkalmazottak

A francia luxuscégóriás hatalmas növekedést ért el, s mivel ez az alkalmazottak nélkül nem sikerült volna, a vállalat nagyvonalú prémiumban részesítette dolgozóit.

Fotó: Unsplash/nic chi
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AFP közlése szerint a francia luxuscégóriás Hermès pénteken jelentette be, hogy rekord éves forgalmat és nettó nyereséget ért el, s azt tervezi, hogy a tavalyi erős növekedést követően minden régióban komoly bónusszal jutalmazza minden egyes alkalmazottját világszerte, akik nélkül nem sikerült volna a rekord.

A Hermès nyeresége jóval meghaladta az előzetes becsléseket, ugyanis 4,3 milliárd eurós nyerséget ért el, ami 28 százalékkal (!) több, mint a 2022-es volt. Az árfolyamot is figyelembe véve mindez azt jelenti, hogy az árbevétel 16 százalékkal 13,4 milliárd euróra emelkedett. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

A hatalmas növekedés nyomán pedig a vállalat bejelentette, hogy világszerte 22 ezer alkalmazottja számára fejenként 4000 eurós (1,55 millió forint) bónuszt nyújtanak „a növekedés gyümölcseit megosztó politikájának részeként mindazokkal, akik napi szinten hozzájárulnak a növekedéshez”.