Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Kábult állapotban próbált kirabolni nappal, a nyílt utcán egy idős hölgyet egy hajdúszováti férfi

Nem sikerült a rablás, ám az idős hölgy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Fotó: Unsplash/Sergiu Vălenaș
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint börtönbe kerülhet az a férfi, aki tavaly nappal, az utcán akart kirabolni egy idős hölgyet. A vádirat szerint a férfi 2023. december 12-én, délelőtt, a hajdúszováti otthonában kábító hatású anyagot fogyasztott, majd kiment az utcára és a településen sétált.

Délelőtt 11 óra körül észrevette az idős asszonyt, aki vele szemben egy szatyorral a kezében gyalogolt, s épp a postára tartott, közel 160 ezer forint készpénzzel és személyes okmányaival. Az idős nőt látva a férfi elhatározta, hogy megszerzi értékeit, ezért megszólította és útba igazítást kért tőle. Soron kívül Helyszíni fotókon a Vácnál történt baleset, teljes útzár az M2-es autóúton

A jóhiszemű idős hölgy épp az utat mutatta az elkövetőnek, amikor az hirtelen megragadta és húzni kezdte a kezében tartott szatyrot. Az idős hölgy azonban nem hagyta magát, a szatyrot védekezésként magához szorította, ezért a támadó a mellkasánál fogva ellökte őt, majd elszaladt a helyszínről.

A nő a dulakodás következtében a járdára esett és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A hajdúszoboszlói rendőrök a férfit másnap őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat. Vádiratában mértékes indítványként rögzítette, hogy a Hajdúszoboszlói Járásbíróság beismerése esetén a vádlottat 4 év börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésként 4 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.