Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,872 $

A PlayStation 5-ön kezdi meg felhőalapú streaming szolgáltatásainak tesztjét a Sony

A PS Plus Premium előfizetők használhatják majd a játékstreamelést.

Fotó: unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

A PlayStation Plus Premium előfizetésének tagjai a jövőben hozzáférést kapnak a PS5-ös játékok streameléséhez anélkül, hogy le kellene tölteni azokat a konzolra – írja a The Verge.

„Jelenleg a támogatott PS5-játékok felhő alapú streamingjét teszteljük – ez magában foglalja a PlayStation Plus és a Game Trials PS5-játékokat, valamint a támogatott digitális PS5-játékokat, amelyek a játékosok tulajdonában vannak” – nyilatkozta Nick Maguire, a Sony Interactive Entertainment globális szolgáltatásokért, globális értékesítésért és üzleti műveletekért felelős alelnöke.” Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Sony már most is támogatja a PS5-ös játékok streamelését PC-kre, Macekre, valamint iOS és Android eszközökre, de a konzolt kell használni a letöltéséhez és streameléséhez a többi eszközre.

Jim Ryan, a PlayStation vezetője a múlt hónapban „meglehetősen agresszív terveket” ígért a felhőalapú játékokkal kapcsolatban. A Sony bejelentése a streaming tesztelése kapcsán több mint négy évvel azután történt, hogy a vállalat partnerséget kötött a Microsofttal, amelynek értelmében együttműködnek a jövőbeni felhőalapú megoldások kifejlesztésében a játék- és tartalomstreaming-szolgáltatásokban.

A Sony vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida a hónap elején utalt arra, hogy a vállalat még mindig a felhőalapú játékfejlesztés korai szakaszában van, azonban az idén megjelenő kézikonzoluk is várhatóan már támogatni fogja ezt a lehetőséget.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.