Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Jöhet a 4K/120FPS a PlayStation 5 Pro-val?

Sokak által várt újítás érkezhet a PlyaStation 5 Pro fedélzetére.

Fotó: Unsplash/Fabian Albert
Konzol/Videójátékok

Kiss László

Szerkesztő

A legfrissebb pletykák szerint a Sony egy olyan PlayStation 5 Pro konzolon dolgozik, amely 4K-s grafikát kínál majd 120 képkocka/másodperc (FPS) sebességgel, mindezt ráadásul a mesterséges intelligencia segítségével.

A pletyka a Moore’s Law is Dead nevű YouTube-csatornától származik, amely meg nem nevezett forrásokra hivatkozik. A pletyka szerint a PlayStation 5 Pro az NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) technológiájához hasonlóan a játékok teljesítményét és minőségét növelő AI technológiát fog használni. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

A technológia állítólag már egy ideje fejlesztés alatt áll, és lehetővé teszi majd a Sony számára, hogy a PlayStation 5 Pro-t „4K/120 FPS gépként” forgalmazza. A pletyka nem részletezi, hogy mikor jelenik meg a PlayStation 5 Pro, és azt sem, hogy mennyibe fog kerülni. Egyelőre a Sony sem erősítette meg vagy cáfolta a PlayStation 5 Pro létezését, ám nem valószínű, hogy a vállalat a közeljövőben bejelentené azt.

Fontos megemlíteni, hogy a 2020 novemberében megjelent eredeti PlayStation 5 már támogatja a 4K felbontást 120 Hz-en, ám a legtöbb játékban a felhasználóknak választaniuk kell a minőség és a teljesítmény módok között. Amennyiben az új pletykák végül igaznak bizonyulnak, a PlayStation 5 Pro végre kompromisszumok nélkül kínálhatná mindkettőt.