Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Sorra függesztik fel a PlayStation-fiókat, az ok azonban rejtély

Ez pedig komoly probléma, mivel a Sony egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben, és az érintettek számára sem szolgált konkrét válasszal.

Fotó: Depositphotos
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Verge jelentése szerint számos PS4-es és PS5-ös felhasználó kapott kedden olyat üzenetet a Sonytól, mely szerint véglegesen felfüggesztették fiókjukat:

„Ezt a fiókot végleg felfüggesztették a PlayStation Network szolgáltatási feltételeinek és a felhasználói megállapodásnak megsértése miatt.” Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Több felhasználó is megosztott a közösségi médiában képernyőfotókat a tapasztaltakról, s azt is jelezték, hogy látszólag ok nélkül függesztették fel fiókjaikat, ráadásul fellebbezésre sincs lehetőségük.

Azt is megemlítették, hogy nem tudtak a kitiltás lehetséges okairól, és az ügyfélszolgálat sem volt túlzottan segítőkész: egyszerűen azt tanácsolták, hogy hozzanak létre egy új fiókot.

Mindez pedig azért is rendkívül riasztó, mert eddig is masszív volt az aggodalom az only digital irány miatt: a fizikai lemezek előállításával járó költségek csökkentésének lehetősége arra késztette az olyan vállalatokat, mint a Microsoft, a Nintendo és a Sony, hogy a digitális alternatívákat erőltessék. A csak digitálisan elérhetővé válással kapcsolatban azonban felmerült néhány aggály, különösen a jövőbeni hozzáférhetetlenség lehetősége.