Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

A nyugállományba vonuló pedagógusok is kapnak béremelést

A kormány azokról a pedagógusokról sem feledkezik meg, akik nyugállományba vonulnak.

Fotó: Diákok a matematika írásbeli érettségi vizsgán a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban Debrecenben 2023. május 9-én. Matematikából középszinten 70 394-en, emelt szinten 4537-en érettségiznek. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A nyugállományba vonuló pedagógusok is kapnak fizetésemelést – közölte a Belügyminisztérium (BM) kedden az MTI-vel. Azt írták: a belügyminiszter álláspontja szerint méltatlan helyzetbe kerültek azok a pedagógusok, akik 2023. szeptember 15. és 2023. december 31. között nyugdíjba vonulásuk okán megkezdték felmentési idejük letöltését, így jogviszonyuk nem alakult át.

Ezért az új jogviszony szerinti új illetmények megállapítása rájuk nem vonatkozott, ezen a jogcímen fizetésemelésben nem részesülhettek. A miniszter döntése alapján a munkáltatóknak január elsejétől egyoldalú kötelezettségvállalással biztosítaniuk kell a pedagógus I., a pedagógus II. vagy a mesterpedagógus fokozatban az adott sáv alsó értékének megfelelő összegű, de legalább 10 százalék mértékű fizetésemelést az érintett 389 pedagógusnak. Tudatták azt is, hogy az érintetteket a tankerületek tájékoztatták a miniszter döntéséről.

(MTI)