Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Párizsi olimpia: annyira rossz a Szajna vízminősége, hogy a francia csapat sem edz benne

A francia nyíltvízi úszóválogatott a rossz vízminőség miatt kénytelen volt lemondani a Szajnában tervezett edzéseket.

...svg content...Fotó: Állószörfösök (SUP) versenyeznek a Szajna párizsi szakaszán 2019. december 8-án. A több mint ezer résztvevő egy 11 kilométeres távon versengett egymással. MTI/EPA/Ian Langsdon
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A nyolc ponton végzett rutinellenőrzés eredményei szerint június 1 óta csak romlott a Szajna vízminősége, amelynek fő okaként a májusi bőséges esőzéseket jelölték meg, mindemellett pedig a vízhozam is olyan magas, ami alkalmatlanná teszi a folyót az úszásra.

Mindez rossz hír a Francia Úszószövetség számára, amely több hónapos tárgyalássorozat után kapott engedélyt arra, hogy a csapat a Szajnában tartsa meg edzéseit. A terv az lett volna, hogy június 10-én a sportolók egy edzés keretein belül megismerkednek a folyó egyedi áramlataival és körülményeivel. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Tavaly egy hasonló párizsi nyíltvízi úszóversenyt az utolsó pillanatban kellett lemondani a nem megfelelő vízminőségi értékek miatt. A csapat most alternatív edzéshelyszíneket fog keresni, melyek közül a  Compiègne-i Oise folyó tűnik a legalkalmasabbnak a folyami áramlatok szimulálására, számolt be róla a Franceinfo.

Az olimpiai játékok közeledtével egyre nagyobb aggodalomra ad okot, hogy a Szajna vízminősége meg fog-e felelni az előírt egészségügyi előírásoknak a nyílt vízi és triatlonversenyekhez. Anne Hidalgo, Párizs polgármestere mindenesetre bejelentette, hogy amennyiben a tesztek eredményei kedvezőek lesznek, úgy június 23-án ő is úszik egyet a Szajnában.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.