Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Közeleg az olimpia, ennyi érmet várnak a magyaroktól

Hetvenöt nap maradt a párizsi nyári olimpiáig.

...svg content...Fotó: MTI/AP/David J. Phillip
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

75 nap van még hátra a 2024-es olimpia kezdetéig. Mint azt a MOB elnöke, Gyulay Zsolt beszédében hangsúlyozta: a cél az, hogy minél nagyobb legyen az a csapat, amelyik végül kiutazhat Párizsba. „Jó lenne elérni ezt a 180-190-es kvótaszámot, ez egy izmos csapat. (…) Pontosan tudják azt, hogy mit kell elvégezni nekik. Az a lényeg, hogy amikor kiutaznak Párizsba, gyakorlatilag minden adott legyen ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjék el” – fogalmazott.

De a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén nem csak a nyári játékokról esett szó. Gyurta Dániel világ- és Európa-bajnok úszó tagsága ugyanis az olimpiai játékok idején jár le a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban, az alapszabályok szerint pedig ezt a munkát a továbbiakban nem folytathatja. Azt, hogy kit javasolnak a helyére, már korábban is ismert tény volt: a MOB Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívót látná szívesen ebben a tisztségben – írja az ATV. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

„A szabályok nagyon korlátozóak, hogy mit lehet kampányban csinálni, értsétek jól, amit mondok, de mindenkinek megvannak a kapcsolatai a maga sportági szövetségében, a nemzetközi partnerekkel. A csapatsportolók az olimpiai faluban szavaznak. Nyilván az kötelező, hogy minden magyar versenyző szavazzon és az Áronra szavazzon” – mondta Hajdu Balázs. Érdemes még hozzátenni azt is: előzetes várakozások 15-25 közé teszik a magyar sportolóktól várható olimpiai érmek számát.

A biztos kiutazók között pedig olyanok szerepelnek, mint például Lévai Zoltán birkózó, a férfi és a női kézilabda válogatott valamint az úszó Rasovszky Kristóf – jegyzik meg. Mint azt már megírtuk korábban, olimpiai kvótát szerzett Lévai Zoltán: a sportoló sikerrel vette az akadályokat az isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózóversenyen, ezzel kvótát szerezve a közelgő párizsi játékokra.