Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,896 $

Rendkívüli meleg várható a párizsi olimpia idején

Nemcsak a biztonsági kihívásokkal kell megküzdenie Párizsnak, hanem nagy valószínűség szerint a rendkívüli meleg időjárással is.

Fotó: Unsplash/Daria S
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A biztonsági kihívások mellett a párizsi olimpia idején várható rendkívüli meleget is a fenyegető veszélyforrások közé sorolja egy friss szakmai tanulmány. Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz a tudományos anyagot ismertetve kiemelte, hogy a globális klímaváltozás az idei július-augusztusra szélsőségesen magas hőmérsékletet ígér, amely meghaladhatja az összes eddig ismert melegrekordot, így a 2003-asat is, amikor is több ezren vesztették életüket Franciaországban az akkori hőhullám következtében.

Huszonegy éve a kórházakat ellepte a betegek tömege, s becslések szerint tizenöt ezren haltak meg annak nyomán, hogy kilenc egymást követő napon Párizsban a nappali hőmérséklet meghaladta a 35 Celsius fokot, miközben éjszakánként alig volt lehűlés. Az idén nyáron ennél a melegrekordnál körülbelül négy fokkal magasabb hőmérséklet lehetséges – írták a tanulmányban.     Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A portál ismertetőjében kitért rá, hogy az idei olimpia szervezői ismerik a 2024. július 26. és augusztus 11. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéseket, az esetleges veszélyekkel  „teljes mértékben tisztában vannak”, és tudják, hogy „a klímaváltozás milyen hatással lehet a versenyekre”.

A szélsőséges időjárási viszonyokat érintő „hipotézisek olyanok, amelyekkel teljes mértékben előre kell számolnunk a szükséges intézkedések megtételéhez” – idézte a cikk a szervezőket, akik szerint egy extrém hőhullám létrejöttéhez egy stabil anticiklon és egy „hidegcsepp” néven ismert meteorológiai jelenség kombinációjára van szükség, amely nagyon forró levegőt képes szivattyúzni a Szaharából Franciaországba.

(MTI)

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.