Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,02 Ft
Euró
393,85 Ft
Font
457,29 Ft
Bitcoin
66,124 $

Párizs 2024: három aranyérmet jósolnak Magyarországnak

A statisztikai elemzésekkel foglalkozó Gracenote legújabb előrejelzése alapján a magyar sportolók 18 érmet szerezhetnek a nyári, párizsi olimpián, köztük három aranyat.

Fotó: Losonczi Dávid, a válogatott tagja, aki már párizsi kvótával rendelkezik, az edzésen a budapesti Körcsarnokban 2024. április 2-án. Az azeri fővárosban április 5. és 7. között rendezik meg a birkózók európai olimpiai kvalifikációs versenyét, amelyen a magyar színeket tizenhárom versenyző képviseli. Az azeri megméretés előtt álló magyar csapat nagyobb része sajtónyilvános edzést tartott, amelyen a kötöttfogású és a szabadfogású válogatott tagjai mellett a női csapatot Orsós Sztalvira képviselte.
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Gracenote előrejelzése szerint a magyar sportolók várhatóan 18 érmet szereznek majd a párizsi olimpián, amellyel a 14. helyen végezhetnek az éremtáblázaton. A vállalat elemzése alapján a magyar csapat három aranyérmet, kilenc ezüstöt és hat bronzérmet szerezhet, írja az MTI.

A Gracenote szerint a legtöbb érmet, összesen 121-et, ebből 37 aranyat az Egyesült Államok sportolói nyerhetik el Párizsban. A második helyre Kínát várják 85 éremmel, amelyből szintén 37 arany lehet, míg Harmadik helyezettként Nagy-Britanniát jelölték meg 65 dobogós hellyel és 16 aranyéremmel. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn