Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,981 $

Az OTP Bank figyelmeztette ügyfeleit, folyamatosan próbálkoznak a csalók

Az OTP Bank újabb figyelmeztetést adott ki a csalók kapcsán.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az OTP Bank egy, az ügyfelei számára megküldött üzenetben figyelmeztette ügyfeleit arról, hogy a csalók egy most terjedő e-mailben vírusirtóként beállítva próbálják az ügyfelekkel letölteni azt a szoftvert, mellyel – ha óvatlanok – hozzáférést biztosíthatnak bankszámlájukhoz.

A bank kiemelte, a félrevezető levélben a Magyar Nemzeti Bank és több pénzintézet logója is szerepel, de ettől a levél még nem hiteles. Az OTP Bank tájékoztatása szerint a csalók újabb levélben a Magyar Nemzeti Bank által javasolt „víruskezelő” program letöltését ajánlják. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A bank információi szerint a bűnözők most elsősorban az androidos eszközökkel rendelkező banki ügyfeleket próbálják így félrevezetni. Amennyiben valaki letölti a csalók által ajánlott programot és beírja adatait, úgy lényegében átengedi a bűnözőknek a számlája feletti irányítást.

Az OTP Bank nyomatékosan arra kéri ügyfeleit, ne dőljenek be a csalók újabb próbálkozásának, mivel a program nem vírusirtó program. Kérik, minden esetben legyenek körültekintőek az ügyfelek és kérésre se telepítsenek semmilyen szoftvert eszközeikre.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.