Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Öt nap alatt négy bűncselekményt követett el Kecskeméten egy csongrádi férfi

Bökő mozdulatot imitálva próbált valakit kirabolni az utcán és kerékpárt is lopott.

Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint akár börtönbe is mehet az a csongrádi férfi, aki Kecskeméten őrjöngött öt napon át, s nem kevesebb, mint négy bűncselekményt követett el. A vádirat alapján a felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt álló csongrádi férfi 2023. október 26-án, este, Kecskemét központjában követett egy fiatalembert, miközben folyamatosan pénzt kért.

Noha a fiatal ezt visszautasította, a férfi nem tágított, sőt, közölte, hogy kés van nála: ennek nyomatékot adva mindkét kezét zsebre tette és bökő mozdulatot tett, azt a látszatot keltve, hogy ott kést tart. Amikor azonban a fiatalember ismételten elutasította, megfenyegette azzal, hogy leszúrja. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A férfi ezt követően továbbra is kiszemelt áldozata mögött haladt, majd a bal veséje környékén egy ismeretlen eszközzel megbökte a sértettet és folytatta a követelőzést, noha ezzel sérülést nem okozott neki. A fenyegetés komoly félelmet keltett a fiatalemberben, továbbsietett és nem adott pénzt az erőszakos kéregetőnek, aki még ekkor is azzal fenyegette, hogy figyelni fogja.

A férfi három nappal később még mindig Kecskeméten tartózkodott, s a főterén egy járókelőtől ismét pénzt kért, ám ő sem adott. Amikor a közelben tartózkodó szemtanúk rászóltak a nem tágító kéregetőre, ő trágár szavakat kiabálva előbb veréssel fenyegette meg őket, majd indulatosan felkapott egy fém szemetest és eldobta. Kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása másokban riadalmat, megbotránkozást keltett.

Miután kétszer sem járt sikerrel, még aznap este a belvárosban a lakatot lefeszítve ellopott egy női kerékpárt is. A kerékpár tulajdonosának nagy szerencséjére azonban a férfi elfogásakor megtaláltak és lefoglaltak nála, így hamar visszakapta. Amikor az egyenruhások elkapták a férfit, arra is fény derült, hogy néhány nappal korábban ő volt az, aki a hajnali órákban egy belvárosi hotel előtt szétszakította a szemetes zsákokat és azok tartalmát kiborította a járdára.

Az ügyészség a férfit rablás bűntettének kísérlete mellett garázdaság és lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.