18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Összeütközött két repülő egy portugál légibemutatón, tragédia lett a vége (videó)

Az egyik gép pilótája életét vesztette a balesetben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Katelyn Greer
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Tragikus eseménnyel zárult a portugáliai Beja városában rendezett légi bemutató, ahol egy spanyol pilóta életét vesztette, egy másik pedig megsérült, amikor két műrepülőgép összeütközött az egyik manőver közben.

Az eset délután öt körül történt a Beja melletti légibázison, ahol hat Jakovlev Yak-52-es, általában műrepülésre és kiképzésre használt repülőgép hajtott végre formációs repülést. A manőver során az egyik repülőgép hirtelen letért az alakzatról és gyorsan emelkedni kezdett, majd egy másik gépnek ütközött, mielőtt a földre zuhant és lángra lobbant, számolt be róla az Aviation Safety Network. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A helyszínen tartózkodó szemtanúk szerint a balesetben érintett repülőgépek a “Jak Stars” műrepülő csoporthoz tartoztak, amelyet a rendezvény szervezői Dél-Európa legnagyobb ilyen jellegű csoportjaként reklámoztak. A résztvevők által rögzített és a közösségi oldalakon megosztott videofelvételeken látható a becsapódás pillanata és az azt követő robbanás is.

A portugál légierő közleményében jelezte, hogy az eset után rögtön a helyszínre küldték a mentőszolgálatot, a tragédiára  való tekintettel pedig bejelentették a rendezvény további részének azonnali törlését is.

Az elhunyt spanyol pilóta személyazonosságát hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, a hatóságok azonban megerősítették, hogy egy másik pilóta is megsérült az ütközésben. A baleset pontos okát továbbra is vizsgálják.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.