Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Összeomlott az informatikai rendszer a veszprémi kórház onkológiai osztályán, ellátás nélkül maradtak a rákbetegek

Az informatikai rendszer összeomlása még a múlt héten történt, s közel 100 rákbeteg várta hiába a kezelést a veszprémi kórházban.

Fotó: Unsplash/Irwan
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ATV beszámolója szerint Link Zsuzsanna osztotta meg a történteket, akinek férje rákbeteg. Férjét korábban megműtötték, majd 2023 október elején kezdték el a 12 alkalmas kemoterápiás kezelést a veszprémi kórház onkológiai osztályán. A házaspár a múlt héten, február elsején a 7. kezelésre érkezett a kórházba, ám több óra várakozás után azt közölték velük, hogy csak két hét múlva tud visszajönni a kezelésre a férfi.

Noha korábban 1-1,5 óra alatt megvoltak a kemoterápiát megelőző vérvételi eredmények, azon a napon már 2-3 órája várakoztak az onkológián. A házaspár nem értette, hogy mi történik, mivel csak annyit láttak, hogy az orvosok idegesek, majd egy doktor azt közölte, hogy problémák adódtak a rendszerrel, így nem tudják elemezni a vérvételt.

Ez egyben azt is jelenti, nem tudják megállapítani, hogy ki mehet a kezelésre és ki nem. Később a kezelőorvos elmondta nekik, hogy technikai okok miatt elmaradnak a kezelések: az orvos elmondása szerint a rendszer összeomlása miatt nem tudták kiértékelni a férj máj- és vesefunkcióit.

A nő elmondása szerint az orvos azt is közölte a helyzet kapcsán, hogy amennyiben a következő, két héttel későbbi időpontra nem jön rendbe a rendszer, úgy valószínűleg már ők sem lesznek itt. Zsuzsanna végezetül azt is megosztotta, hogy rajtuk kívül legkevesebb 80-100 beteg várta a kezelést aznap, köztük olyanok is, akik sugárkezelésre mentek volna. Az orvosok minden beteggel közölték, hogy nagyon sajnálják, de a rendszerhiba miatt nem tudják elvégezni a szükséges kezeléseket.