Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,48 Ft
Euró
393,50 Ft
Font
459,79 Ft
Bitcoin
62,822 $

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Buenos Aires, 2023. december 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Javier Milei új argentin elnök beiktatási ünnepségén Buenos Airesben 2023. december 10-én. A kormányfõ mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Dél-Amerika

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Vasárnap tartották Buenos Airesben a pár hete megválasztott új elnök, a szélsőjobboldali Javier Milei beiktatását, ahova számos nagy nevű vendég hivatalos volt, köztük Volodimir Zelenszkij ukrán és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A két vezető találkozásának pikantériáját az adja, hogy az elmúlt napokban Orbán többször is arról nyilatkozott, hogy ellenzi Ukrajna csatlakozását az Európai Unióhoz, miközben már folynak a munkálatok a Zelenszkijjel való esetleges találkozóról.

A két miniszterelnök a KyivPost által közzétett videó tanúsága szerint nem felhőtlen eszmecserét folytatott, bár azt, hogy miről folyt a diskurzus, a pár másodperces felvételből nem lehet kideríteni.

Az Index beszámolója szerint az ukrán fél egyelőre nem kommentálta a rögtönzött csúcsot, magyar részről azonban Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivője az MTI-nek elmondta, pont az EU-s csatlakozás ügyében tudatta Orbán Zelenszkijt arról, hogy folynak a tagállamok közötti egyeztetések.