Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,36 Ft
Euró
393,06 Ft
Font
460,65 Ft
Bitcoin
63,456 $

Orbán Viktor: Nem akarjuk, hogy a magyarok pénze Ukrajnánál kössön ki

A miniszterelnök a TV2 Tények című műsorának adott interjút.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Gönczi Gábor műsorvezetőnek a TV2 stúdiójában 2023. december 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Gazdaság

Szabó Kata

Szerkesztő

Ukrajna pénzügyi támogatását az uniós költségvetésen kívül kell megoldani, máskülönben a tagok, köztük Magyarország is kárvallottja lesz az ország megsegítésének – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a TV2 Tények című műsorának adott interjúban.

A kormányfő szerint „bonyolult és nehéz kérdés” Ukrajna pénzügyi támogatása az Európai Unió részéről, ugyanis ma még nem tudni, honnan lesz meg az erre fordítandó 50 milliárd euró. Soron kívül Élőben közvetíti a tv a Manchester-City-Real Madrid Bajnokok Ligája visszavágót

Ha arról van szó, hogy – mint a mai tervek szerint – a költségvetésből akarják odaadni, az azt jelenti, hogy a többi ország számára megalkotott költségvetésből hiányozni fog, azaz „odaadjuk a magyarok pénzét is” Ukrajnának – mondta a kormányfő.

Kijelentette: ehhez nem akar hozzájárulni Magyarország, ezért tárgyalni kell arról, hogy mekkora összeget, milyen hosszú időre, milyen forrásokból és milyen technikával adjanak oda Ukrajnának.

Ugyanebben az interjúban Orbán Viktor arról is beszélt, fontos lenne megismerni az emberek nézeteit és véleményeit Ukrajna Európai Uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Orbán Viktor azt mondta, mégiscsak demokráciákban élnek az emberek Európában, tudni kell a véleményüket, a magyar kormány nem véletlenül helyezi a nemzeti konzultáció középpontjába az ukrán csatlakozási kérdést, jelentette az MTI. Hozzátette: Magyarországon kívül más nem akarja, nem tudja vagy nem meri megkérdezni saját polgárai véleményét.

A kormányfő megerősítette: nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását. Elmondta azt is, hogy három baj gyötri Európát és Magyarországot: az orosz-ukrán háború, az izraeli terrorcselekmények miatti növekvő terrorfenyegetettség és a délről jövő migrációs nyomás növekedésére.

„Észnél kell lennünk a következő évben is” – fogalmazott Orbán Viktor.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.