Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Nagyon jó híreket kaptak a szegediek Orbán Viktortól a kínai BYD autógyár érkezése kapcsán

A magyar miniszterelnök szombaton is munkában van, legutóbb a Karmelita kolostorban tárgyalt, ott fogadta a kínai BYD autógyár vezetőségét.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) a kínai BYD autógyár vezetőségével tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. február 24-én. A felek áttekintették az óriásvállalat magyarországi beruházásainak helyzetét. Balról Vang Csuan-fu, a BYD elnök-vezérigazgatója, a kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztosa és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j-b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

A világ legnagyobb elektromosautó-gyártó vállalata, a kínai BYD autógyár érkezik Magyarországra, ami a magyar gazdaságtörténet egyik legfontosabb beruházását jelenti. Szegeden építik fel az első európai gyárukat, ami egyúttal hatalmas megtiszteltetés és óriási lehetőség is. Ennek köszönhetően a magyarok még könnyebben juthatnak hozzá majd ezekhez az elektromos autókhoz.

Orbán Viktor miniszterelnök személyesen tárgyalt a BYD autógyár vezetőségével, melynek ideje alatt áttekintették a hazai beruházás helyzetét. Erről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár adott tájékoztatást az MTI-nek. Munkahelyek ezreit jönnek majd létre a nagy beruházással, és a helyi beszállítók szintén profitálhatnak a gyártó magyarországi jelenlétől.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a kormány azt szeretné, hogy a Szegeden élő emberek is érezzék a gyár jelenlétének pozitív hatásait a mindennapjaikban. Mint arról az MTI ennek kapcsán beszámolt, több milliárd forint értékben indul infrastruktúra-fejlesztés, ami érinti az úthálózatot, a közműhálózatot, valamint a közösségi szolgáltatásokat is.

Magyarország és Kína régóta kapcsolatban áll egymással, több fontos gazdasági együttműködést kötöttek az évek során. Mind közül ez az eddigi legnagyobb, és megmutatja, hogy érdemes a Kelet felé nyitni, és Kína egy több mint jelentős gazdasági szereplő a nemzetközi piacon, már az elektromos autógyártás terén is.

Terrortámadásnak minősítették az esti késes támadást Ausztráliában, 15 éves az elkövető

Terrortámadásnak minősítette a kormány a tegnap esti templomi késelést, ami lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy rendkívüli jogköröket alkalmazzon a nyomozás ideje alatt.